Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Faran över - evakuerade fick gå hem

Efter några timmar på Fjällboskolan får de evakuerade besked om att faran är över. Alla får gå hem.

Strax före klockan 10.00 på lördagsförmiddagen får de evakuerade på Fjällboskolan besked från polis på skolan att faran är över. Alla får gå hem. Det misstänkt farliga föremålet har visat sig vara ofarligt.

Cirka ett hundratal personer evakuerades från det avspärrade området i Utby med anledning av det misstänkt farliga föremålet på bensinstationen. Samtliga evakuerades åkte till Fjällboskolan.

En av de som evakuerades är Mattias Nordh, som var och hälsade på sin mamma.

- Strax för klockan åtta nu på morgonen knackade polisen på dörren och sa att vi skulle evakueras för att man hittat ett föremål. Vi tog på oss kläderna och gick från bostaden. Det är bra att polisen tar det säkra före det osäkra. Jag är inte orolig. Det har varit jättebra information från polisen, säger Mattias Nordh.

Carin Edvardsson-Rauner är rektor på Fjällboskolan.

- Jag blev uppringd av min stadsdelschef och öppnade skolan vid halvsjutiden i morse. Nu är vi ett hundratal personer här på skolan. Många av barnen som kommit hit är också elever på skolan. Vi har en lugn och fin stämning. Barnen leker på skolgården. De fick komma till skolan även om det är lördag, säger Carin Edvardsson-Rauner.

Strax innan beskedet om att faran blåsts av, sade Camilla Lindroth-Vestergren, som med sin åttaåriga dotter.

- Det är skönt och bra att det fungerar när något händer, säger Camilla Lindroth-Vestergren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.