6/4. Ungdomar knuffade ut bilar på Litteraturgatan och tände eld på dem.
6/4. Ungdomar knuffade ut bilar på Litteraturgatan och tände eld på dem.

Första brinnande bilarna släckta

ANNONS
|

– Så vitt vi vet har inga nya bränder startats den senaste halvtimmen eller så. Men om det betyder att ungdomarna gått hem eller om de omgrupperar sig vet inte, säger vakthavande på ledningscentralen.

Har polisen ryckt fram mot ungdomarna och gripit någon?

– Vi vet inte det just nu.

Har ungdomar angripit polisen till exempel med stenkastning?

– Inte så vitt jag vet.

Enligt ett ögonvittne brann det någon timma tidigare flera bilar vid Backa Kyrkogata och Litteraturgatan. Maskerade ungdomar gick omkring med spadar och stoppade bilar.

Ett annat ögonvittne berättar:

– Jag tror att polis och räddningstjänst avvaktade först, de vågade inte gå fram.

ANNONS

– Ungdomar hade knuffat ut bilar i gatan och tänt på där. Antalet bilar som brunnit är osäkert, jag har själv sett sju-åtta stycken.

Larmet för en stund sedan om att en pizzeria brann tycks ha varit felaktigt – det är två bilar utanför pizzerian som satts i brand och Räddningstjänsten åkte fram för att släcka vid 01.30. Övriga bilar har fått brinna ut.

Det var klockan 00.20 som Räddningstjänsten i Lundby kallades till området kring förskolan Krumeluren i Backa – samma område där en väktare attackerades och bilar brändes ett dygn tidigare.

Bara någon halvtimme innan larmet gick från Backa hade Räddningstjänsten släckt bilbränder på Ringön på Hisingen. Två eller tre civila polisbilar hade antänts utanför en lokal där polisen har en del utredningsverksamhet på dagtid.

Om det finns ett samband mellan bränderna i Ringön och Backa är ännu oklart.

ANNONS