Förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm

På två ställen på sträckan mellan Göteborg och Stockholm går det trögt i tågtrafiken. SJ-tåget mellan storstäderna har förseningar på upp emot en timme enligt Västtrafik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås är inställt.

ANNONS
|

Det har uppstått förseningar i tågtrafiken på sträckan mellan Göteborg och Stockholm och det kan dröja tills problemen är helt åtgärdade.

Den ena orsaken är ett kontaktledningsfel i Jonsered.

– Det har pågått sedan förmiddagen. Prognosen är att det ska vara fixat vid åttatiden säger Pernilla Johansson, pressansvarig på SJ.

Även vid Floda har det tillkommit ett spårfel, vilket är på samma sträcka.

Det är inte totalstopp i trafiken, men det går trögt framåt. Från SJ:s sida vet man inte när det är helt problemfritt på sträckan, varför man inte kan säga vilken omfattning det är på förseningarna.

ANNONS

– Vi väntar på att Trafikverket ger oss grönt ljus och våra tåg kan köra igen.

Från Västtrafiks sida uppger man klockan 18.40 att problemet i Floda är åtgärdat, men kontaktledningsfelet i Jonsered kvarstår.

– På sträckan från Göteborg, via Skövde till Stockholm, har vi förseningar på 25 till 80 minuter, säger Osman Guliyev på Västtrafiks störningsjour.

Västtågen mellan Göteborg och Alingsås är inställda och ersätts av busstrafik. Hur länge är oklart i nuläget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS