Det rådde stora störningar i spårvagnstrafiken under tisdagsmorgonen. Orsaken var en nedriven kontaktledning på Östra Hamngatan.
Det rådde stora störningar i spårvagnstrafiken under tisdagsmorgonen. Orsaken var en nedriven kontaktledning på Östra Hamngatan. Bild: Jonas Lindstedt

Förseningar efter stopp i spårvagnstrafiken

Nästan alla spårvagnslinjer dras med förseningar på tisdagsmorgonen sedan en kontaktledning rasat på Östra Hamngatan. Runt 08.30 var felet åtgärdat.
– Men det går sakta just nu och som resenärer får man räkna med förseningar en bit in under förmiddagen, säger Mette Ramquist på Västtrafik.

ANNONS
|

Under tisdagsmorgonen rasade en kontaktledning på Östra Hamngatan, vilket orsakade trafikstopp i centrum och förseningar på nästan alla spårvagnslinjer. Även viss busstrafik påverkades.

– Man kan nog räkna med att det påverkar busslinjer som kör genom centrala stan också, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Strax innan 08.30 meddelade Västtrafik att spårvagnstrafiken åter rullade genom delar av Brunnsparken.

– Dock ej på Östra Hamngatan. Läge A, B och hållplats Lilla Bommen har fortsatt ingen trafik, där är det fortfarande strömlöst, säger Mette Ramquist.

Ett par minuter senare kom ytterligare en uppdatering:

– Nu är strömmen tillbaka och trafiken börjar rulla så smått igen. Men det går sakta just nu och som resenärer får man räkna med förseningar en bit in under förmiddagen.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS