Genom övervakningskamera såg personal på Skogomeanstalten två personer som försökte sno med sig en motorcykel från personalparkeringen. Bilen är tagen vid ett annat tillfälle.
Genom övervakningskamera såg personal på Skogomeanstalten två personer som försökte sno med sig en motorcykel från personalparkeringen. Bilen är tagen vid ett annat tillfälle. Bild: Stefan Berg

Försökte sno MC – fångades av anstaltens kamera

Två personer ska ha försökt stjäla en motorcykel på personalparkeringen på Skogomeanstalten. Polishelikopter ryckte ut och en kvinna har gripits. I samband med gripandet körde hon in i en polisbil.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 16-tiden på tisdagseftermiddagen som personal på Skogomeanstalten såg två personer genom övervakningskameran på personalparkeringen.

Enligt uppgift ska de ha kommit till platsen på en motorcykel, och ska ha försökt stjäla en annan motorcykel som stod på personalparkeringen.

– Jag tolkar det som att de lyckades få med sig motorcykeln, eftersom de kom dit på en och lämnade platsen på två. Men händelseförloppet är inte helt klarlagt ännu, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Körde in i polisbil

Polispatrull och polishelikopter ryckte ut till anstalten på Hisingen. Genom helikoptern kunde polisen se de två misstänkta lämna parkeringen på varsin motorcykel. De delar på sig – och polisen följer den ena som kör söderut mot Lillhagsvägen.

ANNONS

En polispatrull stoppar den ena motorcykel-föraren och griper henne, en kvinna i 30-årsåldern, vid Olshammarsgatan. I samband med gripandet körde hon in i polisbilen. Hon ska ha fått en lindrig skada i handen, men uppges inte vara i behov av vård.

Fordonet kvinnan körde är anmält stulet och efterlyst. Den andra föraren har inte hittats i nuläget, men polisen tror det rör sig om en man och de kan ha uppgifter på vem han kan vara.

– Nu fortsätter sökandet efter den andra misstänkte, säger Stefan Gustafsson.

Senare tillägger Gustafsson att kvinnan för närvarande är misstänkt för olovligt brukande, olovlig körning samt grovt rattfylleri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS