Arkivbild Way out West
Arkivbild Way out West Bild: ROBIN ARON OLSSON

Försökte klippa upp staketet på Way out west

Vid fyra-tiden på fredagsmorgonen blev polisen larmad till Way out west-området i Slottsskogen, efter att en ordningsvakt omhändertagit en man som försökt klippa upp staketet till festivalområdet.

ANNONS
|

Larmet kom till polisen vid 03.59.

– En ordningsvakt hade gripit en man som klippt upp staketet till festivalområdet, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen, som är i 40-50-årsåldern, greps av polis och misstänks nu för skadegörelse alternativt olaga intrång.

– Det är inte klarlagt om det är så att mannen tänkt klippa upp staketet för att ta betalt av andra eller om han ville ta sig in på området själv, säger Tommy Nyman.

Åklagare kommer under fredagen att fatta beslut om mannen ska häktas eller släppas med ett strafföreläggande för den misstänkta brottsligheten.

ANNONS

Lugn kväll på festivalen

I övrigt var det en lugn förstakväll på festivalen, då polisen endast har ett misstänkt narkotikainnehav samt fylleri rapporterat från kvällen.

– Det har varit en väldigt lugn kväll, speciellt med tanke på hur mycket folk det är, säger Tommy Nyman.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS