Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förare misshandlad - busstrafiken stoppas

Polisen söker efter en person som misshandlade en förare ombord på buss 75 på fredagskvällen. Därför stoppas busstrafiken på Angered - Lövgärdet.

Västtrafik lät meddela vid 21.30-tiden att all busstrafik med linje 75 stoppas på Angered-Lövgärdet-Angered, fram till klockan 04.00 i morgon bitti.

Från början stoppades trafiken tidigare på söndagskvällen för buss 75 från Persiljegatan- Fänkålsgatan. Senare stoppades all busstrafik med linje 75 från Angered-Lövgärdet-Angered.

– Det är oroligheter i området, med folk som skjuter raketer. Det är inte tryggt för förarna, säger störningskoordinator Ellinor Mildh, hos Västtrafik.

Tidigare på kvällen hade en person bråkat på buss 75, och sedan lämnat fordonet, vilket fick Västtrafik att stoppa trafiken på sträckan.

– Det är en busschaufför som har blivit slagen, och det har upprättats en anmälan om misstänkt misshandel. Det finns en misstänkt, en man i 20-årsåldern, men ännu är ingen gripen, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen region väst.

Det har varit en stökig kväll i Lövgärdesområdet enligt polisen, med ungdomar som skjuter smällare och raketer.

– Det pågår en polisinsats just nu. Och det är av säkerhetsskäl som vi fattat beslutet. Oavsett vad som händer under kvällen så börjar inte busstrafiken rulla förrän i morgon bitti, säger Camilla Kaneflo, störningskoordinator hos Västtrafik.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.