Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fällde bombkommentar på Landvetter – greps

En man i 60-årsåldern har anhållits efter ett drama på Landvetter i går kväll. Enligt polisen ska mannen ha sagt till flygvärdinnan att ta det lugnt med hans bagage "för det innehåller en bomb".
Även mannens son greps vid tillfället – för våldsamt motstånd.

Det var vid 19.15 på söndagskvällen mannen och hans son i 25-årsåldern var på plats vid Landvetter för att flyga till England.

När mannen kom ombord ska han av oklar anledning ha sagt till flygvärdinnan att ta det lugnt med hans handbagage, "för det innehåller en bomb", något som GT rapporterat om tidigare.

– Då blir mannens son förbannad på pappan och de två börjar bråka, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Både far och son greps

Skyddsvakter tillkallades och sonen riktade då sin ilska mot vakterna i stället. Han belades då med handfängsel och togs in till förhör, misstänkt för våldsamt motstånd.

– Han släpptes efter förhör men pappan greps och fördes till polishuset. Han är anhållen nu, misstänkt för luftfartssabotage, säger Thomas Fuxborg.

Vad mannen menade med sitt uttalande är i nuläget oklart.

– Nej, jag vet inte vad syftet med det var riktigt, säger Fuxborg.

Efter dramat fick flygplanet tillstånd att fullfölja den planerade flygningen.

Luftfartssabotage, allmänfarligt brott som begås av den som på annat sätt än genom kapning förstör eller allvarligt skadar flygplan i trafik eller vidtar åtgärd som är ägnad att framkalla fara för säkerheten under flygning.

Brottet kan leda till fängelse i högst fyra år. Vid grovt brott döms till fängelse på viss tid, lägst två och högst tio år, eller på livstid.

(Källa: NE)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.