Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Explosion vid flerfamiljshus

En explosion inträffade under natten eller morgonen vid ett bostadsområde i Lundby. På adressen bor anhöriga till en framträdande gängkriminell man från södra Biskopsgården. – Vi håller på att utreda vad det är som har exploderat, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Den förmodade sprängningen kom till polisens kännedom klockan 07.17 på lördagsmorgonen, men det är oklart när exakt händelsen ska ha inträffat.

– Det kan ha skett under natten, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst, som inte vill uppge varifrån larmet om händelsen kom.

– Vi har en hel del uppgifter som vi jobbar vidare med nu.

På adressen, ett bostadsområde i Lundby, bor anhöriga till en framträdande gängkriminell man från södra Biskopsgården. 

"Vi håller på att utreda"

Polisen betecknar omfattningen av detonationen som stor.

– Om det som detonerat hade kastats in i lägenheten hade det kunnat bli personskador, eller värre, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

I stället skedde detonationen på fastighetens utsida.

– Vi håller på att utreda vad det är som har exploderat, säger Stefan Gustafsson.

Polisen rubricerar händelsen som mord- alternativt dråpförsök.

Ingen person evakuerades från fastigheten och ingen person ska heller ha fått polisskydd efter händelsen.

– Inte som jag känner till. I nuläget är ingen evakuerad; det som skulle ske hade redan skett när vi blev inkopplade, berättade Gustafsson vid 11-tiden på lördagen. 

Enligt GP:s reporter var polisens tekniker under förmiddagen på plats med bombtekniker och en hund som är specialiserad på att kunna känna doft av explosiva föremål.

Häver avspärrningar

Polisens tekniska undersökningen avslutas vid 11.30-tiden på lördagen och i samband med det hävdes avspärrningarna runt en innegård vid den aktuella fastigheten. 

I samband med undersökningen upptäckte polisen skador både husets fasad och flera fönster, som betecknas som mindre splitterskador. Även ett hus som ligger omkring 20 bort från huset som attackerades hade fått skador efter explosionen.

Under lördagen genomförde polisen dörrknackning i området för att reda ut om det finns vittnen som kan ha sett när attacken ägde rum. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.