Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens bombtekniker har säkrat området under natten, men ingen misstänkt hade gripits på måndagsmorgonen.  Bild: JOAKIM ERIKSSON
Polisens bombtekniker har säkrat området under natten, men ingen misstänkt hade gripits på måndagsmorgonen. Bild: JOAKIM ERIKSSON

Explosion vid bostadshus i Angered

En explosion har inträffat vid en lägenhet i Angered under natten mot måndagen. Två personer befann sig i bostaden, men ingen har kommit till skada.
– Dörren verkar vara delvis sprängd, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen.

Klockan 01.15 under natten mot måndagen larmades polisen till ett flerfamiljshus i Angered i Göteborg. En explosion ska då ha inträffat utanför dörren till en lägenhet.

– Entrédörren verkar vara delvis sprängd, säger Odén.

Ingen har skadats, men två personer var hemma i lägenheten när explosionen inträffade.

– Det är utanför en dörr i en loftgång, det finns några vittnen som har sett någon eller några springa därifrån, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Ingen är dock gripen i nuläget.

”Kan vara en markering”

Under natten har polisen varit på platsen med ett stort antal enheter och nationella bombskyddet har jobbat för att säkra platsen. Under natten har polisen knackat dörr i området, men ingen misstänkt har gripits.

– Det har blivit en skada vid dörren som har orsakats av en mindre sprängladdning. Det kan även ha varit en banger, det blir en väldig smäll av det, säger Peter Adlersson, och fortsätter:

– Det kan vara någon form av markering när man placerar den utanför en lägenhet, men vi har inget motiv i nuläget.

Brottet rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.

LÄS MER: Sprängningar blir allt vanligare metod för grovt kriminella

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.