Explosion i lägenhetshus i Göteborg

Under onsdagseftermiddagen skedde en explosion i ett lägenhetshus i Linné, Göteborg. Räddningstjänst, polis och bombtekniker larmades till platsen.
– Det rör sig om någon sorts kraftig smällare som har detonerat, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

ANNONS
|

Klockan 16:35 inkom ett larm om att de ska ha skett en explosion i ett lägenhetshus i Linné, Göteborg.

– Vi har en inringare som säger att något har exploderat, rutor har gått sönder och det luktar krut, sa Martin Olsson, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänst åkte ut med två styrkor. Även polis och bombtekniker åkte till platsen. Polisen spärrade av området runt porten till lägenhetshuset.

Orsakats av en kraftig smällare

Enligt polisen ska det ha rört sig om en kraftig smällare som ska ha detonerat i trappuppgången på 10:e våningen i lägenhetshuset. Två glasrutor ska ha gått sönder i samband med smällen.

ANNONS

– Vi har skrivit en anmälan rörande allmän farlig vårdslöshet, men det finns ingen misstänkt, sa Hans Lippens.

Enligt räddningstjänsten ska ingen person ha kommit till skada i samband med explosionen.

Vid 17.30 hävdes avspärrningarna och bombskydd, polis samt räddningstjänst lämnade platsen.

"Lät som en raket som smällde"

Vittnen på plats berättar att det hörts en rejäl smäll.

– Det lät som en raket som smällde, berättar ett vittne.

Ett annat vittne, som bor i den aktuella trappuppgången, upplevde det som att det var en kraftig smäll.

– Det lät inte som en bomb, mer som att det rasade något trapphuset men med en kraftig smäll. Jag stannade inne först men när jag kände röklukt så gick jag ut och tittade, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS