Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Explosion i Göteborg - stort räddningspådrag

Minst en person har skadats och en hund har dött när en bil exploderade i Angered vid en mack på måndagen. Två personer har förts till sjukhus. – Det verkar ha varit en stor explosion, säger ett vittne på platsen till GP.

En stor räddningsstyrka är just nu på plats på Spadegatan i Angered där explosionen inträffade strax före 17 på måndagen.

– Bilen står vid en fordonsgasstation och det verkar ha varit en stor explosion, säger ett vittne på platsen till GP, strax efter larmet om händelsen kom.

– Det är både brandmän, polis och ambulans på plats, säger samma vittne.

Två personer har körts med ambulans till sjukhus, enligt Jack Söderberg, regional produktionsledare vid SOS Alarm i södra Sverige. En hund dog i samband med olyckan.

– Den fanns i bilen, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Platsen var på måndagseftermiddagen avspärrad, och räddningstjänst har gjort mätningar för att avgöra om det läcker gas men inte funnit att det gör det.

– Explosionen inträffade när en man tankade, säger Joakim, larm-och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

– Av någon anledning har tanken på bilen exploderat. Vi vet inget om orsaken i nuläget. De som äger fordonsgasstationer är på väg till platsen.

LÄS OCKSÅ: Bilexplosion vid gasstation

Vittnet säger till GP att explosionen precis hade skett när han körde förbi och stannade.

– En kompis hade hört explosionen när han körde i rondellen, det var en kraftig smäll. Jag var lite dum och gick i närheten först, sen kom brandmannen och sa att det var risk för gasläcka och att vi måste hålla avstånd, berättar vittnet. 

Vägen är nu avspärrad mot Angered Centrum och det är massa bilar i kö nu, enligt vittnet.

– Det var tre killar på plats när jag kom som hjälpte mannen. Han blödde från benet och verkade vara i chock. Delar av bilen låg på taket till bilen och gasstationen. Jag såg också en hund ligga allvarligt skadad utanför bilen. 

– Bilen var kraftigt demolerad, och behöver bärgas från platsen, säger Ulla Brehm.

Räddningstjänsten ska vid 18:30-tiden vara påväg tillbaka från olycksplatsen, bara insatsledaren är kvar på plats.

Vid 19-tiden skriver Polisen på sin hemsida att förhör med vittnen och den inblandade mannen har hållits. En anmälan skrivs utan misstanke om brott. Bilen ska undersökas närmre och körs till märkesverkstad.

Den första undersökningen visar att problemet ska ligga i bilen, vars gastank ska ha exploderat, och inte i tankstationen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.