Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ett skepp kommer lastat – med julklappar

Under lördagen går självaste jultomten till sjöss tillsammans med Stadsmissionen. Under färden samlas julklappar in till behövande barn. – Jag hoppas att så många som möjligt sluter upp för att skapa en bättre jul för alla som bor i Göteborg, säger Malin Lernfelt, på Göteborgs stadsmission

Som GP tidigare har berättat om anordnade Göteborg stadsmission nyligen Julklappsvagen som i år samlade in rekordmånga julklappar. Nu är det öbornas tur att bidra med lite julstämning till sina medmänniskor. 

LÄS MER: Rekordinsamling för julklappsvagnen

Julklappsbåten kommer att åka runt i skärgården under lördagen den 9 december för att samla in julklappar. Ombord kommer det finnas både jultomte och trubadur. Syftet med åkturen är att samla in gåvor till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet.
– Vi gör det framför allt för barnfamiljer, men även för äldre som har svårt att få det att gå ihop, säger Malin Lernfelt, kommunikatör på Göteborgs stadsmission.

"Jättefin uppslutning"

Julklappsbåten gjorde sin premiärtur förra året. 
– Då hade vi jättefin uppslutning och fick in både presentkort och andra julklappar. Vi fick även en hel del begagnade grejer som folk rensat ut ur sina förråd. Dem skickade vi vidare till våra second handbutiker.

Vad hoppas ni på i år?
– Jag hoppas att så många som möjligt från öarna sluter upp för att möta tomten och dela med sig av det de har för att skapa en bättre jul för alla som bor i Göteborg. Vi kommer också att bjuda på fika.

LÄS MER: Rullar fram för goda gärningar

Hoppas på presentkort

Det bidrag som Malin Lernfelt framför allt hoppas att många ska bidra med är presentkort på mat.
– En jätteviktig del av julen handlar om att göra julbord och duka upp för gemenskap och kärlek. Vi tar ofta för givet att alla kan göra det men det finns många, särskilt föräldrar, som har svårt att få ihop det.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.