Erkänner misshandel av lärare

ANNONS
|

- Förhör har hållits med pappan, han erkänner att han slagit läraren, men längre än så har vi inte kommit i utredningen, säger Stefan Wigerud på Angeredspolisen.

Det var i mitten av maj som en lärare blev slagen av en förälder. Han hävdade att läraren tidigare slagit hans son. Den 20 maj uppgav en annan förälder, Abdulaziz Gerare, att han anmält till polisen och Skolverket att hans barn blivit slagna av samma lärare.

- Våld och misshandel utreds av polisen. Men om det skulle vara så att en lärare slagit en elev är det en grov kränkning. Då kan man anmäla det till oss, säger Gerhard Eriksson, undervisningsråd på Skolverket i Göteborg.

ANNONS

I går hade Skolverket fortfarande inte registrerat nån anmälan från Abdulaziz Gerare. Han står dock fast vid att han skickat en anmälan med e-post i början av förra veckan.

- Det verkar konstigt att Skolverket inte fått anmälan. Jag har inte sparat den, om den inte kommit fram får jag helt enkelt skriva en ny, säger han.

Gerhard Eriksson, undervisningsråd på Skolverket, var med och inspekterade Römosseskolan 2004. Skolan fick efter den kritik på flera punkter, men ingen av dem handlade om våld eller hot.

- I samband med inspektionerna fick jag också en del telefonsamtal och anmälningar, med de rörde undervisningen. De brister som fanns åtgärdades och vi upplever inte att Römosseskolan har några bekymmer, säger han.

Arbetsmiljöverket har sedan 1998 fått två anmälningar som rör Römosseskolan. En av dem rör händelsen som inträffade förra veckan, då en förälder slog en lärare i bamba. Den andra anmälan rör en händelse 2005, då en elev slog en lärare och en annan elev.

Bakgrund

Den 14 maj blev en lärare slagen av en förälder som hävdade att en lärare slagit hans son. Pappan polisanmäldes.

Den 20 maj uppgav en annan förälder att han polisanmält läraren och anmält till Skolverket att hans barn blivit slagna av samma lärare.

ANNONS