Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

ENKÄT: Hur skyddar du din cykel från att bli stulen?

GP gav sig ut på stan för att höra hur cyklisterna skyddar sig mot cykelstölder.

LÄS OCKSÅ: Ovanligt många cykelstölder i centrala Göteborg


Frida Waidele, 18 år, student, Vasastan.

– Jag är rädd om den eftersom jag älskar den. När jag parkerar den på stan så låser jag den ordentligt och på natten får den stå inomhus där jag bor. På stan parkerar jag den där det är mycket folk och jag har faktiskt aldrig blivit av med någon cykel här, säger Frida Waidele.

Bodil Dalgaard, 25 år, tågvärd på SJ, Änggården.

– Jag låser fast cykeln i ramen, aldrig i något av hjulen eftersom de går att skruva av. Enda stället jag inte parkerar den på är på Järntorget. Jag går hellre än att parkera där. Hittills har jag inte blivit av med någon cykel, säger Bodil Dalgaard.

Bella Jeppsson, 24 år, kassör på Hemköp, Änggården.

– Jag blev av med min cykel för bara några dagar sedan. Jag hade inte låst den ordentligt, men den stod utanför personalingången på jobbet så jag trodde inte att någon skulle våga ta den. Den är inte anmäld stulen, för jag har haft den så länge. Nu ska jag köpa en ny cykel, och den kommer jag att låsa ordentligt, säger Bella Jeppsson.

Claes Gustafsson, 54 år, teknisk skribent och illustratör på Volvo, Slätta Damm.

– Jag låser cykeln noga, och på natten tar jag in den i lägenheten. Som tur är har jag aldrig blivit av med någon cykel, och jag cyklar nästar hela tiden, förutom på vintern. Jag har haft den här cykeln länge och funderar på att köpa en ny, men de är ju så dyra, säger Claes Gustafsson.

George Nehme, 39 år, Frölunda, präst Katolska kyrkan

– Jag låser den ordentligt med en kabel. Den cykeln som jag hade innan denna böev jag av med i Brunnsparken för några år sedan. Den var inte försäkrad, så jag anmälde den inte stulen. Men nu har jag försäkring och ser till att den är ordentligt fastlåst, säger George Nehme.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.