Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

En till sjukhus – skars blodig på Drottningtorget

En person har skurits i huvudet av ett vasst föremål på Drottningtorget i Göteborg. Enligt polisen är personen avförd till sjukhus. – Det var ingen knivskada som målsägande fått, utan man har använt ett avslaget paraply, säger Göran Andreasson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Larmet ska ha kommit in till polisen vid 19.50-tiden. Göran Andreasson, vakthavande befäl hos polisen i Göteborg, säger till GP att händelsen ska ägt rum vid Drottningtorget i Göteborg. 

Enligt SOS Alarms larm- och ledningsoperatör har händelsen inträffat i anslutning till centralstationen, nära Pressbyrån på Drottningtorget. 

Den skadade personen är en man i 20-årsåldern. Inledningsvis var det oklart vad mannen blivit skuren med. 

– Han ska ha blivit skuren med något vasst föremål, men vi har inte hittat något vapen eller kniv i närheten, sade Göran Andreasson, strax efter att händelsen inträffat. 

Skuren med vasst paraply

Det visade sig senare under kvällen att mannen inte har blivit skuren med en kniv, utan med ett vasst paraply. I närheten av brottsplatsen ska polisen ha hittat ett trasigt paraply som man tror har använts som brottsverktyg vid skärningen. 

– Det var ingen knivskada som målsägande fått, utan man har använt ett avslaget paraply, säger Göran Andreasson. 

Fördes till sjukhus

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans, men ska ha varit vaken och talbar efter att han blivit skuren. 

– Mannen är vid medvetande, säger Göran Andreasson. 

Sahlgrenskas pressjour bekräftar för GP att mannen kommit in till sjukhuset för vård, och beskriver skadorna som lindriga.

Efter att mannen kördes iväg till sjukhus var polisen kvar vid Drottningtorget för att prata med vittnen till händelsen. 

Ingen gärningsman gripen

I nuläget har ingen gripits och det finns inte heller någon specifik misstänkt gärningsman.

– Vi samlar in uppgifter från platsen och försöker få en bild av händelseförloppet, säger Göran Andreasson. 

Vid klockan 21 meddelade polisen att man lämnat brottsplatsen. Istället kommer polisen åka till sjukhuset för att prata med den skadade mannen. 

– Polis ska snart åka upp till sjukhuset och prata med honom om vad han vet. Han har inga livshotande eller allvarliga skador, säger Göran Andreasson. 

Enligt polisen kommer händelsen rubriceras som misshandel alternativt grov misshandel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.