En till sjukhus efter spårvagnsolycka

Två spårvagnsolyckor har inträffat i Majorna under måndagseftermiddagen. En person har förts till sjukhus med ambulans och olyckorna har inneburit stor påverkan på spårvagnstrafiken i området.

ANNONS
|

Spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 stod under måndagseftermiddagen still väster om Mariaplan. Det berodde på en olycka som inträffade strax efter klockan 15.00 vid korsningen Mariaplan-Älvsborgsplan.

– Alla tre vagnar kör via Bangatan. 9 och 11 kör sedan upp till Marklandsgatan och vänder. För linje 3 är det ingen spårvagnstrafik mellan Stigbergstorget och Mariaplan, säger meddelade Västtrafiks trafiksamordning.

Vid 15.30 var olyckan uppklarad.

Två olyckor på kort tid

En stund senare inträffade ytterligare en olycka i området, den här gången vid rondellen Kungsladugårdsgatan–Margretebergsgatan.

– En cyklist ska ha krockat med spårvagn. Ambulans är på plats, säger en teamledare på SOS Alarm.

Även polis skickades till platsen.

ANNONS

– Cyklisten hade kört rakt in i spårvagnen, utan att spårvagnsföraren hade möjlighet att göra något, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Fick åka ambulans

Cyklisten, en man, fördes till sjukhus med lindriga skador.

En spårvagnslinje påverkas av olyckan.

– Linje 3 kör inte mellan Mariaplan och Marklandsgatan i någon riktning. Den vänder i Långedrag. Vi har ingen prognos för när det ska vara uppklarat, meddelar Västtrafiks trafiksamordning.

ANNONS