Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tre bilar ha kolliderat på E6 i höjd med Bäckebol. Bild: Mikael Berglund

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

En till sjukhus efter olycka på E6

Tre bilar har varit inblandade i en olycka på E6 i höjd med Bäckebol. Två körfält stängdes av i samband med räddningsarbetet, vilket orsakat köer vid platsen. En person har förts till sjukhus.

Larmet om olyckan kom in till SOS vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen. Enligt Trafikledningscentralen ska tre bilar vara inblandade.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Polis, ambulans är på plats tillsammans med bärgare, vi på räddningstjänsten har lämnat nu, säger en larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Det är oklart om någon person kommit till skada i samband med olyckan.

– Vi är inte färdiga på platsen än, eventuellt kommer en person som är lindrigt skadad komma att käras till sjukhus, säger Elisabeth Paipalis, teamledare på SOS Alarm vid 16.30-tiden.

Olyckan skapade långa köer längs E6 i norrgående riktning under räddningsarbetet. Strax innan klockan 17 hade alla körfält öppnats upp för trafik igen och köerna lättade något.

– Det har precis blivit avklarat och alla har lämnat platsen. Så det börjar röra på sig, men det är lite köer bakom såklart. Det är någon kilometer köer just nu, men det är normalt i rusningstrafiken, säger Richard Hovemyr vid Trafikledningen Väst.

Enligt SOS alarm har en person förts till sjukhus efter olyckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.