Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

En till sjukhus efter lastbilskrock på E20

En lastbil och två personbilar krockade tidigt på onsdagsmorgonen på E20 i riktning mot Göteborg. En kvinna i 25-års åldern behövde klippas ut och fördes till sjukhus. Vid halv åtta-tiden var alla inblandade bilar flyttade och vägbanan helt öppen för trafik igen.

Olyckan skedde vid Munkebäcksmotet vid 06:30 på onsdagsmorgonen.  Detvar en lasbil som kört på en personbil bakifrån. Ytterligare en personbil skadades i krocken. 

– En personbil och lastbil. Vid Munkebäck. En trebilskrock, avfart Munkebäcksmotet i riktning Göteborg, säger Andreas, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Satt fast i bil

Minst en person satt fast i en av personbilarna i morgontrafiken.

– Vi kommer behöva göra ett säkert uttag från en av personbilarna, säger Henrik vid larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg. 

Störningar i morgontrafiken

Polis och flera ambulanser var på plats. Det är oklart vilka personskador det rör sig om, men en kvinna i 25-års ålderns har förts till sjukhus. 

– När man befarar nackskador så tar man det säkra före det osäkra, säger Tommy Nyman vid Polisen region Väst. 

Olyckan orsakade långa köer. Vid halv åtta-tiden var alla inblandade bilar flyttade och vägbanan helt öppen för trafik igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.