Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En svårt skadad efter biljakt

Skåpbilen som kördes av tonåringen kördes över Götaälvbron. I kurvan kom den över på fel sida och gick in i räcket. En passagerare skadades allvarligt.

Efter krocken snurrade bilen och stannade med den intryckta fronten upp mot bron.

- Det var ett bråk som urartade och leder till att man sätter sig i två bilar och kör iväg. Föraren i den krockade bilen är född 1998 och saknar körkort. Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylla och vållande till kroppsskada, säger Eva Ekblad, biträdande vakthavande befäl vid polisen.

Tonåringen greps på plats. En äldre man i bilen, född 1971, skadades allvarligt och en tredje person i bilen fördes till sjukhus för chockskador. Tre personer från den andra bilen hördes av polisen under natten.

På söndagen uppgav Sahlgrenskas presstjänst att den skadade mannens tillstånd var allvarligt men stabilt.

Bråket startade i Brämaregården och olyckan orsakade ett stort pådrag med både räddningstjänst, flera ambulanser och polisbilar. Det första larmet sa nämligen att det var en buss som krockat med en spårvagn som därefter börjat brinna.

Krocken skadade räcket på bron och detta påverkar trafiken. Cykelbanan under bron i rikting mot Nordstan är avstängt på grund av rasrisk. Klockan 01.00 flöt resten av trafiken normalt, under kvällen hade linjerna 5, 18, 19, 25 och 52 kört via Nordstan, i stället för Lilla bommen, i båda riktningarna. Körbanan sanerades också från olja.

Vad som orsakade bråket var ännu på söndagen oklart.

- Vi har inga nya uppgifter om vad som orsakade händelsen, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Tonåringen som körde bilen släpptes under lördagen. Det finns inga uppgifter om att någon anhållan gjorts.

Bild: Bild: Elisabeth Alvenby
Bild: Bild: Elisabeth Alvenby

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.