Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

En skadad efter skottlossning i Hammarkullen

Mannen som blev skjuten i Hammarkullen under fredagseftermiddagen vårdas fortfarande på sjukhus. Skadorna är dock inte livshotande, enligt polisen. Det är den tredje skottlossningen i Göteborg på fyra dagar – polisen ber nu allmänheten om hjälp.

Larmet om en skottlossning i Hammarkullen kom 18.28 på fredagen.

– Det var strax innan halv sju som vi fick in ett antal samtal om skottlossning vid Hammarkulletorget. Vi larmas dit med ambulans. En person på platsen är skadad, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Det är en man i 30-årsåldern som är skadad. Han var vid medvetande och kunde prata när han fördes med ambulans till sjukhus.

Ingen är gripen eller misstänkt för skjutningen i nuläget. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

Detta är den tredje skottlossningen i Göteborg på bara några dagar. I tisdags avlossades skott, också i Hammarkullen. Då skadades ingen men fem personer anhölls för misstänkt mordförsök – under torsdagen häktades två av dem.

Ser polisen några kopplingar mellan dagens och tisdagens skottlossningar?

– Det är för tidigt att säga i nuläget. Men såklart utesluter vi ingenting utan det får bli en del av utredningen, om det finns några eventuella kopplingar, säger Fredrik Svedemyr.

LÄS MER: Fem gripna efter skottlossning i Hammarkullen

Det har varit oroligt i Hammarkullen och Hjällbo i nordöstra Göteborg de senaste veckorna. I slutet av maj uppstod ett våldsamt upplopp där två grupperingar drabbade samman. Konflikten nådde sin kulmen två dagar senare när en person öppnade eld mot flera personer mitt på dagen. Tre av dem skottskadades, varav en så allvarligt att han avled.

Under onsdagskvällen sköts även en person i benet under en skottlossning vid Ryaskolan i Biskopsgården, Hisingen. Enligt uppgifter till GP tillhör den skottskadade mannen gängkriminella gruppering i området.

Hur ser polisen på att det har skett tre skjutningar i Göteborg samma vecka?

– Det är naturligtvis en allvarlig situation när det sker och det sker så tätt inpå varandra. Varje skott är en tragedi i sig. Vi jobbar nu med en ganska hög närvaro kring det här området och försöker finnas på platsen och även jobba trygghetsskapande framåt, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen har under natten mot lördagen fortsatt utreda skottlossningen i Hammarkullen genom dörrknackning och förhör i området, uppger polisen på sin hemsida. Brottsplatsen är sedan tidigare avspärrad för en kriminalteknisk undersökning.

Den skjutne vårdas fortfarande på sjukhus och skadeläget uppges vara stabilt men inte livshotande, enligt polisen.

Polisen har ännu inte gripit någon för det misstänkta mord- eller dråpförsöket.

Ingen uppges heller vara misstänkt för skottlossningen, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen uppmanar nu allmänheten om att höra av sig med tips och iakttagelser som kan ha gjorts i samband med dådet under fredagskvällen.

LÄS MER: Uppgifter till GP: Gängkriminell sköts i benet vid skola

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.