En person hittad död i vattnet vid Klippans färjeläge

En kropp har hittats i vattnet vid Klippans färjeläge i Göteborg på fredagen.
– Personen i fråga är död. Vi hanterar det som ett dödsfall i nuläget, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

Under gårdagen larmades räddningstjänsten till Klippans färjeläge och sökte efter en kropp, efter att en förbipasserande upptäckte att något flöt i vattnet.

Sökandet avslutades efter två timmar, men på fredagen är både räddningstjänst och polis på plats igen. Vid Klippans färjeläge har nu räddningstjänsten tagit upp en kropp ur vattnet.

– Man håller på att ta upp en kropp ur vattnet. Jag utgår från att personen är död, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen på fredagsmorgonen.

Vid 10.30 kunde han bekräfta att personen som hittats är död.

– Vi hanterar det som ett dödsfall i nuläget, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord och kan inte utesluta brott. Kroppen som hittats kommer genomgå en rättsmedicinsk undersökning, för att fastställa dödsorsaken. Det kommer att ta ett tag.

– Man har inlett en förundersökning om mord för att göra utredningsåtgärder, säger Peter Adlersson.

Vid 13.30 gick polisen ut med att personen har identifierats och det handlar om en man i 55-årsåldern. Vid 19.30 under fredagskvällen meddelar polisen att man ännu inte kunnat få kontakt med eller underrättat anhöriga.

Avspärrningar påverkade båttrafiken

Medan kroppen togs upp ur vattnet stannade inte Västtrafiks båtar vid Klippans färjeläge.

– Polisen har spärrat av hållplatsen, så båtarna hoppar över det färjeläget, säger Karl Hansson, störningskoordinator på Västtrafik.

Men strax efter 11 meddelade de att båtarna börjat gå som vanligt igen. Polisen är däremot fortsatt kvar på platsen.

Inget tyder på brott

Det finns inget som styrker att det har skett något brott i samband med händelsen, skriver polisen på sin hemsida att drygt en vecka efter händelsen.

LÄS MER:Trafiken igång vid Klippans färjeläge efter avspärrning

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS