En person i 30-årsåldern har gripits under lördagen misstänkt för skadegörelse genom brand i Lundby. Händelsen är en av tre bränder i samma område under kort tid, och polisen utesluter inte att personen kan ha varit inblandad i samtliga.
En person i 30-årsåldern har gripits under lördagen misstänkt för skadegörelse genom brand i Lundby. Händelsen är en av tre bränder i samma område under kort tid, och polisen utesluter inte att personen kan ha varit inblandad i samtliga. Bild: Fredrik Forssberg

En person gripen efter flera bränder i Lundby

En person i 30-årsåldern har gripits under lördagen misstänkt för att ha anlagt en brand vid en förskola i Lundby. Händelsen är en av tre bränder som bröt ut i samma område under kort tid, och polisen utesluter inte att personen kan ha varit inblandad i samtliga.
– Det är ju någonting som man definitivt kommer att utreda, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

ANNONS
|

Under loppet av tolv timmar utbröt inte mindre än tre bränder vid Ramberget på Hisingen. På fredagskvällen larmades räddningstjänsten till en containerbrand som spridit sig till ett bostadshus, och vid 06.17 respektive 09.40 på lördagsmorgonen inkom ytterligare två larm från samma område.

Det senare rörde en brand vid en förskola, som enligt polisen pågått under en längre tid.

– Det brann i en bod i anslutning till en förskola, och där har det även brunnit under natten, säger polisens vakthavande befäl Morten Gunneng.

”Ganska mycket som pekar på det”

Efter att bland annat ha sökt igenom området med hundpatrull kunde man även gripa en person.

ANNONS

– Vi griper en person som är strax över 30 år misstänkt för skadegörelse genom brand. Det finns ganska mycket som pekar på att det kan vara den här personen, dels stämmer signalementuppgifterna och sedan gör man en del andra fynd.

Tror ni att samma person kan ha varit inblandad i de andra bränderna?

– Det är ju någonting som man definitivt kommer att utreda, säger Morten Gunneng.

Oro bland boende i området

Förra året härjade en seriepyroman i samma område, och efter nattens bränder finns nu en oro för att en liknande situation ska blossa upp igen.

– Man känner brandlukten när man ska gå och lägga sig och vaknar upp av att det är brandbilar utanför fönstret, man blir ju orolig när det är tre bränder inom loppet av 12 timmar 300 meter från varandra, säger en av de boende i området.

Han beskriver att han under det senaste dygnet känt sig otrygg och hoppas att polisen, om bränderna skulle visa sig vara anlagda, lyckats få tag på den eventuella gärningsmannen.

– Det är klart att man blir otrygg, det är ju någonting som inte går att freda sig mot, säger den boende.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS