Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

En död efter brand i Lundby

Rökdykare gick under fredagseftermiddagen in i ett flerfamiljshus i Kyrkbyn på Hisingen efter att en brand brutit ut i en lägenhet. En man fördes till sjukhus med ambulans. Vid 20-tiden uppgav polisen att mannen dött till följd av sina skador.

Larmet om händelsen kom in 15.20 på fredagseftermiddagen. När GP ringde räddningstjänsten kort efter larmet uppgav man att SOS hade kontaktats av en granne som kände röklukt i byggnaden.

När räddningstjänsten kom till platsen kunde man konstatera att det brann i en lägenhet på tredje våningen.

– Vi har gått in med rökdykare, berättade Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Totalt elva enheter på plats

Enligt räddningstjänsten handlar det om ett landshövdingehus som man har larmats ut till. Husens gamla träkonstruktion innebär en extra risk för spridning.

– I nuläget ska branden ha hållit sig i lägenheten och jag hör nu på radion att man bedömer att branden är under kontroll, sa Helmborn vid 15.40-tiden.

Räddningstjänsten var på plats med totalt elva enheter och vid 16.20 meddelade man att branden var släckt och att man nu genomförde efterkontroll för att utesluta att branden spridit sig till konstruktionen.

En man avled på sjukhuset

Polisen befann sig på platsen under räddningsinsatsen för att hjälpa till med avspärrningar.

En man fördes till sjukhus med ambulans. Polisen uppgav inledningsvis att han hade allvarliga skador. Vid 20-tiden kunde de bekräfta att han avlidit till följd av sina skador.

– Anhöriga är underrättade, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand, men det finns i nuläget ingenting som tyder på att ett brott ska ligga bakom branden eller dödsfallet.

– Det är inget som tyder på det just nu, men vi vill ju vara säkra på att inget brottsligt har skett och så vill vi veta varför branden har startat, därför gör vi en teknisk undersökning imorgon. Det är en nödvändighet, säger Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.