Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En baddare på havsmat

På lördagen tog Jonas Wickström från Göteborg hem SM i konsten att tillreda havsmat. På söndagen blev han Nordisk mästare i samma gren. Segern firade han med champagne och hamburgare.

Direkt efter att vunnit SM som avgjordes i Nordstan i Göteborg begav sig Jonas vidare till danska Århus för att delta i Nordiska mästerskapet i fisktillredning.

Tävlingen avgjordes i fyra delmoment där det gällde att kvalitetsbedöma fisk, skala räkor, öppna ostron och stycka fisk.

- Det känns underbart att ha vunnit, förklarade en lättat men trött segrare direkt efter sex timmars tävlande på en stor matmässa i Århus.

Alla som eventuellt trodde att Jonas Wickström skulle fira med en läcker tillagad fiskrätt och den champagne som bland annat ingick i priset, misstog sig:

- Nej det blir hamburgare istället. Har man arbetat en hel dag med tillredandet är man inte speciellt sugen på fisk.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.