Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 25-årsåldern hittades död vid Röda Sten i Göteborg under söndagsmorgonen. Polisen kan inte utesluta att mannen utsatts för brott och misstänker att han kan ha mördats.

En avliden man har påträffats vid Röda sten

En man i 25-årsåldern hittades död vid Röda sten i Göteborg under söndagsmorgonen. Polisen kan inte utesluta att mannen utsatts för brott och misstänker att han kan ha mördats.

Den unga mannen påträffades i terrängen i området kring Röda sten av en förbipasserande vid 06-tiden på söndagsmorgonen. Mannen ska, enligt uppgifter till GP, ha blivit knivhuggen.

– Mannen upptäcktes av förbipasserande strax efter 06.00, under Älvsborgsbron. Utredningen är rubricerad som mord, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, vid tiotiden på söndagen.

När polisen kom till platsen med en första patrull var det fortfarande mycket folk på platsen och ett stort område spärrades av för en teknisk undersökning och en förundersökning gällande mord inleddes.

– Det är ett stort område som är avspärrat. Rättsläkare och tekniker är på plats för att undersöka saken närmare. Kroppen är inte identifierad än, sa Christer Fuxborg, vid tiotiden.

Polisen har spärrat av ett stort område i anslutning till Älvsborgsbron. . Bild: Marina Ferhatovic
Polisen har spärrat av ett stort område i anslutning till Älvsborgsbron. . Bild: Marina Ferhatovic

Ravefest i området

Fler personer än vanligt ska ha rört sig i området under natten.

– I natt ska det ha varit en ravefest i området och många personer ska ha rört sig kring platsen. Det är för tidigt att säga om det finns ett samband, men vi tar gärna emot tips från allmänheten som kan underlätta utredningen, säger Christer Fuxborg.

GP har talat med en person som befann sig vid ravefesten som pågick ända fram till söndagsmorgonen.

– Jag var där med mina kompisar men gick hem runt halv sex på morgonen. Då var det fortfarande mycket folk som var kvar och festade, mer än vad det brukar vara vid den tiden, säger personen.

Personen GP har varit i kontakt med upplevde stämningen på ravefesten som härlig och märkte inte av något som kunde väcka misstanke under festens gång.

– Det känns fruktansvärt att någonting sådant här skett där man precis varit. Det känns inte alls bra, säger personen.

Anhöriga underrättade

Vid lunchtid började polisens tekniker bli färdiga på platsen och man skulle påbörja sanering av området.

Polisen bekräftade också vid lunch att mannen är identifierad som en ung man i 25-årsåldern och hemmahörande i Göteborg.

Anhöriga är underrättade.

Polisen vädjar om tips

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser under natten i området kring Älvsborgsbron samt området Klippan.

Tips lämnas till polisen på nummer 114 14.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.