Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Emma, 20, hoppade på tjuven på spårvagnen

En man ryckte de trådlösa hörlurarna ur Emmas öron. Några sekunder senare hängde hon på hans rygg medan han försökte lämna vagnen.
– Det är svårt att veta hur man skulle reagera i den här situationen, men det var helt naturligt för mig, säger hon till GP.

I kvällens avsnitt av Efterlyst berättar hon hur hon försökte stoppa gärningsmannen från att springa iväg med hennes hörlurar. Hon satt på spårvagn 11 på väg till en kompis vid ett-tiden på natten när hon kände hur någon tog ut hennes hörlurar ur öronen. Hon vände sig om och såg en man gå ut ur vagnen.

– Jag fattade att det inte kunde ha varit någon annan än han. Jag blev så chockad, det var väldigt obehagligt. Min enda tanke var att jag ville stoppa honom, säger hon när GP når henne.

Tryckte honom mot väggen

Hon berättar att hon hann tänka tanken att han har en kniv på sig men det stoppade inte henne från att hoppa upp på hans rygg medan han var på väg ut ur vagnen.

– När vi kom av tryckte jag honom mot väggen. Men han lyckades ändå springa iväg med mina lurar.

Hon gick på spårvagnen och ringde polisen för att anmäla händelsen.

– Jag kände mig väldigt kränkt. Jag var inte ledsen över hörlurarna utan över att den här personen tog sig friheten att ta mina saker i från mig. Jag kände mig inte säker.

Vad har du fått för reaktioner efter kvällens Efterlyst?

– Bara massa positiv respons. Alla har stöttat mig. Nu skriver alla till mig. Vissa kompisar hade inte fattat hur det såg ut förrän de såg videon och blev lite chockade. Men jag tycker att det är viktigt att detta uppmärksammas. Jag är säkert inte den enda som har utsatts för det.

Det bekräftas av Anna Jansson, gruppchef för polisen city Göteborg, som också gästade kvällens Efterlyst.

– Tillvägagångssättet att ta dem när spårvagnen stannar så att man kommer därifrån snabbt ser vi allt mer av, sa hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.