Elproblem för spårvagnarna på Hisingen

Ett antal spårvagnar blev fast i vagndepån på Ringön på tisdagsmorgonen. Orsaken var ett kontaktledningsfel. Det ledde till spårvagnsbrist på Hisingen i morgonrusningen.

ANNONS
|

Ett flertal avgångar med spårvagnar på linje 5, 6 och 10 på Hisingen blev inställda på tisdagsmorgonen.

– Det har problem i vagndepån på Ringön. De har svårt att få ut vagnar på spåren på grund av ett kontaktledningsfel, säger Carl Hansson på Västtrafiks störningsjour.

Felet drabbade främst morgonens spårvagnstrafik på Hisingen. Västtrafik jobbade med att få ut ersättande spårvagnar från andra depåer och vagnhallar.

Vid 08-tiden var det fortfarande strömlöst i vagndepån på Ringön. Prognosen var att det skulle dröja till framåt eftermiddagen innan felet var åtgärdat.

– Eftersom problemet är isolerat till Ringön så blir inte trafikpåverkan så stor. Trafiken klarar sig hyfsat med hjälp av andra vagnar, säger Carl Hansson.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS