Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Elfel stoppade flera spårvagnslinjer

Flera spårvagnslinjer stod stilla efter ett elfel vid Olskrokstorget på onsdagen.

Under drygt en timme stod flera spårvagnslinjer stilla i Göteborg på grund av ett elfel vid Olskrokstorget. Felet inträffade vid 18-tiden på onsdagen.

– Jag vet inte vad det beror på tyvärr. Det har varit strömlöst så det har inte gått att trafikera, sa Annasara Carrazana, störningskoordinator vid Västtrafik, strax innan klockan 19.

Linje 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9 och 11 påverkades av stoppet. Ersättningsbussar sattes in på sträckorna Centralstationen–Angered, Centralstationen–Nymånegatan och Redbergsplatsen–Munkebäckstorget.

– Man får alltid räkna med längre tid när det är ersättningsbussar. Särskilt vid den här tiden när många ska ta sig hem från jobbet. Vi har många bussar ute, men det blir aldrig tillräckligt som med spårvagnar, tyvärr, säger Annasara Carrazana.

Vid 19.17 meddelade Västtrafik att felet var uppklarat och att spårvagnarna rullar på sträckorna igen. Fram till klockan 20 väntas det dock vara följdförseningar efter stoppet.

– Ersättningsbussarna kör ett litet tag till för att förstärka spårvagnstrafiken tills allt är fas. Men trafiken är igång och rullar igen, säger Annasara Carrazana.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.