Spårvagnen bogseras över Götaälvbron.
Spårvagnen bogseras över Götaälvbron.

Elfel slog ut spårvagnarna på Hisingen

Stora delar av spårvagnstrafiken på Hisingen stod stilla efter ett elfel på torsdagsmorgonen. Det är andra gången i veckan som Hisingen drabbas av ett större stopp på grund av strömavbrott.

ANNONS
|

Strax efter klockan nio drabbades spårvägen på Hisingen av ett elfel. Till en början var det helt stopp i spårvagnstrafiken på linje 5, 6 och 10 i båda riktningar mellan Brunnsparken och Väderilsgatan.

– Det är strömlöst vid Rambergsvallen så det står still i spårvagnstrafiken, sa Matilda Hauser, störningskoordinator vid Västtrafik inledningsvis.

Vid 11-tiden var stoppet delvis löst, men spårvagnstrafiken över Göta älv-bron stoppades på grund av att den berörda vagnen bogserades bort. Under bogseringen gick spårvagnarna inte mellan Wieselgrensplatsen och Brunnsparken.

– I och med att själva stoppet är löst hoppas vi att det snart ska rulla som vanligt igen, sa Matilda Hauser.

ANNONS

Först vid kvart i tolv-tiden vid lunch var vagnen bortbogserad och Västtrafik meddelade att alla linjer återgår till normal sträckning igen.

Orsaken till elfelet är i nuläget oklart och det är andra gången på kort tid som Hisingen drabbas av ett större elavbrott i spårvagnstrafiken.

På tisdagen stoppades trafiken av elfel. Då varade stoppet i omkring två timmar.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP!

Via mejl: webbred@gp.se

Telefon: 031-17 20 10

MMS/SMS: 720 10

ANNONS