Elever skickas hem efter vattenläcka på skola

Elever från årskurs 7 och 8 på Kålltorpsskolan skickas hem efter en vattenläcka. Ännu finns ingen prognos för när läckan kan vara åtgärdad och de berörda eleverna kommer att ha distansundervisning under fredagen.

ANNONS
|

Elever på Kålltorpsskolan skickas hem efter en vattenläcka i skolbyggnaden. Det gäller de lokaler där årskurs 7 och 8 vanligtvis bedriver sin undervisning.

– Det finns svårigheter att bedriva undervisning för dessa klasser då det är ett gult lager av vätska i lokalen och då kan vi inte låta elever gå in, säger Ina Axelryd, rektor på Kålltorpsskolan.

LÄS MER:Här är Göteborgs mest populära skolor

LÄS MER:Här måste du ansöka om ny skolplats mellan varje stadium i Göteborg

Ingen prognos

Läckan upptäcktes vid 07.30 på torsdagsmorgonen och tekniker är på plats för att lokalisera den.

Enligt Hanna Björk, kommunikatör på lokalförvaltningen på Göteborgs kommun, så har en undervisningslokal och två toaletter drabbats av vattenläckan. Vattnet ska också ha runnit i korridorerna. Avfuktare har också placerats ut i skolans lokaler.

ANNONS

Under dagen kommer ingen undervisning att genomföras för de berörda eleverna men under fredagen kommer man att kunna ha distansundervisning.

– Vi tycker att det är viktigt att elever och vårdnadshavare i god tid får information om hur undervisningen ska bedrivas. Därför får eleverna ha distansundervisning under morgondagen, säger Ina Axelryd.

På torsdagseftermiddagen var prognosen att eleverna ska kunna återgå till undervisning i skolan från och med nästa vecka.

Årskurs 4-6, 9 samt särskilda undervisningsgrupper är inte berörda av vattenläckan. Alla elever kommer att erbjudas skollunch.

LÄS MER:Brist på skolböcker tvingar lärare att bryta mot lagen

LÄS MER:Majornabor missnöjda med trafikkaos – ändå lämnar var tredje med bil

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS