Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Lars Pehrson / SvD / TT

Elev onanerade framför lärare

En manlig elev på en folkhögskola i Göteborg ska ha ofredat en lärare sexuellt samt onanerat framför läraren i ett klassrum. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

ANNONS
|

Under en eftermiddagsaktivitet på en folkhögskola i Göteborg ska eleven och läraren ha varit ensamma i klassrummet.

Eleven ska då, i samband med att han gjort lerfigurer, ha format leran så att den först föreställde ett kvinnligt könsorgan och sedan ett manligt.

När läraren påpekade att lektionen var över ska eleven, mot lärarens vilja, ha tvingat till sig kramar när de skulle ta avsked. Trots upprepade protester ska eleven ha fortsatt försöka tvinga till sig kramar och pussar. Inte förrän läraren blev riktigt arg ska försöken ha slutat.

Onanerade i klassrummet

Läraren ska sedan ha lämnat lokalen men återvänder en kort stund senare, i tron att eleven gått hem.

ANNONS

I stället ska läraren då, enligt anmälan som gjorts till Arbetsmiljöverket, ha funnit eleven i klassrummet där han onanerar.

Läraren vänder då i dörren men återvänder snabbt och uppmanar eleven att gå hem. Därefter låser läraren in sig i 20-30 minuter och går sedan ut och ser att eleven lämnat lokalen.

Visade bilder på könsorgan

Samma folkhögskola är föremål för ytterligare en anmälan till Arbetsmiljöverket. Enligt den anmälan ska en elev vid ett tillfälle ha visat bilder på ett kvinnligt könsorgan för en lärare.

GP har sökt den aktuella skolan för en kommentar.

ANNONS