Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Elev knivskuren på skola

En elev ska ha blivit knivskuren i samband med ett bråk mellan två elever på en skola i Partille. Den misstänkte gärningsmannen, en tonåring, ska ha gripits på platsen.

Det var strax innan klockan 11 under torsdagen som polis larmades till en högstadieskola i Partille efter att en tonåring blivit knivskuren. Tonåringen är elev på skolan och ska ha blivit knivskuren i samband med ett bråk med en annan elev på skolan.

– Personen har blivit knivskuren i ena armen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det var personal på skolan som larmade polisen. Den misstänkta tonåringen kunde sedan gripas på plats i skolan.

Den skadade personen undersöktes av skolsköterskan innan hen kördes till en vårdcentral.

– Personen fördes till en vårdcentral och har fått sy några stygn, men det är inga allvarligare skador, säger Peter Adlersson.

Pratar med vittnen

Polis var kvar vid skolan för att prata med eventuella vittnen till händelsen.

– Vi är kvar och pratar med både elever och lärare.

En förundersökning om grov misshandel alternativt misshandel har inletts. Den misstänkte tonåringen har tagits med till polishuset för förhör.

– Socialtjänst och föräldrar ska komma dit också för att vara med på förhöret så det kommer ta en stund, säger Peter Adlersson.

Förälder: "Hinner tänka en hel del"

En förälder som har sitt barn i årskurs nio på skolan berättar för GP att ingen från skolan ännu, tre timmar senare, hört av sig om vad som hänt. I stället fick föräldern beskedet om att det varit en knivskärning via Facebook.

– Nu har jag ju fått tag i min son och vet att han mår bra, men när man hinner läsa att det är skolan och niondeklass så hinner man ju tänka en hel del, säger föräldern.

Föräldern berättar också om att skolan vanligtvis är snabba med att rapportera frånvaro och andra saker rörande eleverna, men vid incidenten under torsdagen uteblev kontakten från skolan till föräldrarna.

Likt flera andra som kommenterat på Facebook är man besvikna och upprörda över att ingen från skolan hört av sig.

– Jag hade velat att rektorn, en lärare eller vem som helst hade ringt och berättat att "det här har hänt, och det är ingen fara", och att man inte ska läsa det på internet, säger föräldern som GP pratat med.

GP har sökt rektorn vid skolan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.