Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ekdalaskolan tvingas ställa in undervisning efter brand

Ekdalaskolan i Mölnlycke får ställa in all undervisning på måndagen – och kanske längre än så. Skolan har fått rökskador efter en förmodat anlagd brand vid entrén. Branden startade i en moped som någon ställt intill skolan.

Polis och räddningstjänst fick rycka ut till Mölnlyckeskolan Ekdala i Härryda kommun under söndagskvällen. Larmet ringdes in strax innan halv tio.

På plats upptäckte räddningstjänsten ”en mindre brand” vid skolans entré. Den startade i en moped som placerats intill skolan och enligt polisen tyder allt hittills på att branden var anlagd.

– Hade det varit en olycka står den inte vid entrén intill en vägg där det skulle kunna ta sig, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Enligt polisen var det stor risk att branden skulle spridas. Den kunde dock släckas tämligen omgående av enheterna på plats men hann orsaka rökskador på delar av skolan.

LÄS MER: Kommunen kräver pojkar på 30 miljoner kronor efter branden i Slottsskogshallen

Undervisningen ställs in

Enligt ett pressmeddelande från kommunen kommer ingen verksamhet kunna äga rum i Ekdalaskolan under måndagen. Detta beror dels på rökskador, dels på att en teknisk undersökning av skolan ska genomföras. Berörda elever och vårdnadshavare ska vara kontaktade och personalen informerades under söndagskvällen.

Maria Hamrehjelm är fastighetschef i Härryda kommun och var på plats i skolan redan under natten.

– Det är så klart alltid tråkigt när något sådant här händer. Vi värnar om våra byggnader och säkerheten i området. Det viktigaste just nu är att man får igång undervisningen för skolans elever, säger hon.

Klockan åtta på måndagsmorgonen samlade skolans rektor personalen för att planera för en eventuell distansundervisning.

– Medan vi kollar skadeläget med en saneringsfirma, säger Maria Hamrehjelm.

Kan eleverna komma tillbaka till skolan imorgon?

– Det kan jag inte svara på i nuläget. Vi kommer ta beslut senare idag, efter saneringsföretagets undersökning, när vi vet hur det ser ut.

LÄS MER: Skolbränderna har nästan fördubblats i Storgöteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.