Efter nallestölden köar givarna

ANNONS
|

Det var i påskveckan som tjuvarna bröt sig in i ett källarförråd och stal hundratals nallar som skulle skänkas till sjuka barn på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.

Nallarna var värda mellan 20 000 och 30 000 kronor.

Men sedan GP uppmärksammat saken hör folk från hela landet av sig till stiftelsen grundare Claes-Håkan Håkansson.

- Helt otroligt. Över 500 personer har varit inne på stiftelsen hemsida, säger han.

Han har också fått en mängd telefonsamtal och mejl från folk som vill ställa upp. Många vill skänka bort begagnade nallar.

- Jättesnällt. Men vi kan tyvärr inte ta emot begagnat på grund av smittorisken. De sjuka barnen är extra känsliga.

ANNONS

Några har erbjudit pengar.

- Det är några privatpersoner, tre-fyra stycken, som skickat en slant.

GP har också fått ett antal mejl från läsare som engagerat sig.

"Hej, läste er upprörande artikel. Och undrar nu om du vet hur man kan lämna ett bidrag att kunna bygga upp samlingen igen?", lyder ett mejl.

Ett annat:

"Har Du några kontaktuppgifter till Mattias så vi kan skänka litepengar till dem. Vi vill inte att barnen skall drabbas av detta."

Claes-Håkan Håkansson fick dessutom ett tips om att någon stått och sålt nallar på Kvibergs marknad. Igår var han där för att kolla saken men hittade ingen nalleförsäljare.

Mattias Håkanssons stiftelse grundades av familjen Håkansson sedan sonen Mattias drabbats av svår epilepsi och blivit totalförlamad efter en medicinförgiftning. Pengarna kommer från insamlade medel och har bland annat gått till att ordna julbord på barnsjukhuset i Göteborg

Adressen till hemsidan är:

www.mhstiftelse.se

ANNONS