Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/6

Efter mordet: Polisen vill ha uppgifter om silverfärgad Volvo V70

På onsdagskvällen förra veckan sköts en man i 25-årsåldern ihjäl utanför ett bostadshus i Biskopsgården i Göteborg. Ingen person har gripits misstänkt för mordet – och nu ber polisen om hjälp.
– Vi skulle vilja ha uppgifter om det har gjorts iakttagelser av en silverfärgad alternativt grå Volvo V70 i området, säger Anders Jonasson, polisens förundersökningsledare.

Klockan 19.32 den 14 november kom ett larm om en skottlossning i Biskopsgården. Utanför ett bostadshus på en innergård på Väderilsgatan hittades en skottskadad man i 25-årsåldern. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

I nuläget har ingen gripits misstänkt för dådet och nu behöver polisens utredare hjälp från allmänheten.

– Vi arbetar med att rekonstruera platsen vid brottstillfället. Vi har uppfattningen att det rört sig personer i området, som kan ha gjort viktiga iakttagelser. Personer som vi inte har lyckats identifiera. Vi önskar därför att de som rört sig utomhus i området kring Väderilsgatan och även på gatorna runt Väderilsgatan det vill säga Badvädersgatan och Sommarvädersgatan vid 19.30-tiden den 14 november hör av sig till polisen, säger kriminalinspektör Anders Jonasson som är polisens förundersökningsledare.

LÄS MER: Polischefen: "Vi behöver hjälp av medborgarna i Biskopsgården"

Information om Volvo V70

Polisen vill också ha information om en bil.

– Vi skulle vilja ha uppgifter om det har gjorts iakttagelser av en silverfärgad alternativt grå Volvo V70 i området kring Väderilsgatan och Långströmsgatan under den aktuella kvällen och framförallt i tiden kring brottet, säger Anders Jonasson och fortsätter.

– Vi har uppgifter om att en sådan bil rört sig i området.

Tror ni att den kan ha med mordet att göra?

– Så är det naturligtvis, att vi undersöker den möjligheten. Det är intressant för oss.

De som har uppgifter att lämna ska ringa polisen på 11414.

LÄS MER: 16 dödsoffer – och ständigt nya kapitel i Biskopstragedin

Andra mordet på kort tid

Från sommaren och framåt har flera grova våldsbrott ägt rum i främst de norra delarna av Biskopsgården och i Länsmansgården. Förra veckans mord var det andra mordet i närområdet inom loppet av knappt två månader. Den 20 september sköts en man i 20-årsåldern till döds på Dimvädersgatan.

– Det här är besvärligt för oss. Vi gör många oerhört bra insatser, vi griper kriminella, vi beslagtar mängder av vapen och narkotika. Vi är ofta på rätt platser men vi kan inte vara överallt precis hela tiden, har Jörgen Thorén, lokalpolisområdeschef på Hisingen sagt tidigare.

Han uttryckte då också en oro över utvecklingen.

– Tidigare sköts det i benet på offret, nu mot bröstet. Samtidigt måste man vara medveten om att det är ett väldigt litet antal individer som ställer till det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.