Axel Josefson (M)
Axel Josefson (M) Bild: Anders Ylander

Efter bråket i trafiknämnden – M-toppen slutar delta på presidiemötena

Det har stormat ordentligt kring trafiknämnden den senaste månaden. Nu meddelar Axel Josefson (M) att han inte kommer att delta på nämndens presidiemöten i framtiden.
– Vi har personer som gör dolda inspelningar på dessa möten, det ger inget fruktbart samarbetsklimat, säger han.

ANNONS
|

Under tisdagens presidiemöte meddelade Axel Josefson, andre vice ordförande i trafiknämnden, att han inte kommer att delta på trafiknämndens presidiemöten framöver.

– Vi har personer som gör dolda inspelningar på dessa möten och det ger inget fruktbart samarbetsklimat, säger han.

Bakgrunden till beslutet är att GP tidigare i veckan publicerade en ljudinspelning från ett möte i september.

– Jag vill inte jobba på det sättet helt enkelt. Sedan vet jag inte vem som har gjort inspelningarna, men jag är väldigt besviken på att det faktiskt har skett, säger han.

LÄS MER:Inspelning avslöjar vad som sas på nämndmötet

Josefson (M): "Mötena förlorar sitt värde"

Ljudupptagningen är från ett presidiemöte i september där Henrik Munck (D), förste vice ordförande i trafiknämnden, uppfattades ha försökt efterforska källor, något som kan utgöra ett grundlagsbrott och som Henrik Munck nekar till.

ANNONS

Händelsen har lett till att Justitiekanslern inlett en förundersökning.

Axel Josefson meddelade alliansgruppen i trafiknämnden om sitt beslut innan han tog det vidare till övriga presidiet.

På trafiknämndens presidiemöten fattas inga formella beslut, utan är mer en förberedelse inför det beslutsfattande mötet med hela nämnden. På mötet deltar nämndordföranden, de två vice nämndordföranden och trafikdirektören för att förbereda mötet med resten av trafiknämnden.

– Presidiemötena fyller ju en viktig funktion, men det gäller också att mötena fungerar. Om det nu görs dolda inspelningar så förlorar mötena sitt värde. Diskussionerna leder ingenstans om vi ska arbeta på det sättet, säger han.

LÄS MER:JK inleder förundersökning om efterforskningsförbud

Khan (S): "En förlust för arbetet"

Shahbaz Khan (S), ordförande i nämnden, säger att han respekterar Axel Josefsons beslut.

– Jag vill varken säga bu eller bä, men har förståelse för hans beslut. Samtidigt är det en förlust för arbetet, säger han.

Axel Josefson understryker att beslutet inte har någon påverkan på varken Moderaterna eller Alliansens politik på trafikområdet.

– Vill trafikkontoret eller något av de andra partierna diskutera en fråga så finns jag tillgänglig naturligtvis, men jag kommer inte att delta på presidiemöten, säger han.

LÄS MER:Justitiekanslern tar inte upp Muncks anmälan mot S-topp

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS