Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Efter baguettekritiken: Skänker till Stadsmissionen

De kycklingbaguetter som poliserna får under EU-toppmötet kritiserats hårt. Bland annat av polischefen Erik Nord. Många poliser väljer att äta något annat till lunch - men i stället för att kasta maten, skänker man nu bort den. – Vi tänkte att om vi inte vill ha dem, kanske det finns någon annan som vill, säger en polis till GP.

De poliser som tjänstgör under EU-toppmötet får en baguette som lunch under arbetspasset. Lunchen har bland annat kritiserats av Erik Nord, polischef för Storgöteborg. Han tycker att smörgåsen är undermålig.

Några av poliserna väljer nu att skänka sina baguetter till Stadsmissionen, i stället för att kasta dem. 

– Vi tänkte att om vi inte vill ha dem, kanske det finns någon annan som vill. De blev jätteglada, säger en kommenderingspolis, som vill vara anonym, till GP. 

Det rörde sig någonstans mellan 20 till 30 baguetter med kyckling och curry som skänktes bort till Stadsmissionen.

– Vi kom precis mitt i matlagningen, så det blev bra, säger kommenderingspolisen.

LÄS MER: Polischefens ilska – mot baguetterna

Hårt kritiserade baguetter, enligt polischefen

Det var först på torsdagen som polisen fick veta hur lunchbaguetterna skulle se ut.

Då valde Erik Nord att kontakta dem som gjort baguetterna och han åkte ut till det berörda bageriet. 

–  Då sa hon på bageriet, "Nej, de här var riktigt dåliga, Erik" och lovade att bättra sig. I dag fick jag se hur baguetten såg ut — den hade ju inte ens gått att sälja. Den är så undermålig, det här ska inte passera obemärkt, säger Erik Nord.

Enligt kommenderingspolisen var baguetterna ändå snäppet bättre i dag, men trots de valde man bort alternativet för att äta någon annanstans.

– Gårdagens var under all kritik, i dag var de snäppet bättre. Det var väl inget fel på dem, men vi hittar en bättre lunch som är lite matigare tänkte vi. Men vi vet inte vad det blir än, säger kommenderingspolisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.