Anna Johansson och Ann-Sofie Hermansson på Socialdemokraternas distriktskongress i Göteborg 2017.
Anna Johansson och Ann-Sofie Hermansson på Socialdemokraternas distriktskongress i Göteborg 2017. Bild: Anders Ylander

Efter avgångskravet – nu kallar man till extra kongress

Socialdemokraternas distriktsstyrelse kräver att Ann-Sofie Hermansson avgår. Något som gruppledaren själv inte avser att göra. Nu väntar en extra distriktskongress där frågan ska avgöras.

ANNONS
|

Det var en enig distriktsstyrelse som ställde sig bakom avgångskravet på Ann-Sofie Hermansson, Socialdemokraternas gruppledare i Göteborg, under ett möte på söndagen.

LÄS MER: Hela distriktsstyrelsen kräver Hermanssons avgång

Men efter att gruppledaren själv sagt att hon inte tänker avgå kommer frågan att avgöras vid ett krismöte i form av en extra distriktskongress, vilket GT även rapporterat om.

– Min arbetshypotes är att denna kommer att ske den 3 mars. Kallelser kommer att gå ut under morgondagen, säger Eva-Marie Rasmusson, förste ombudsman, och fortsätter:

– Styrelsen har uttalat att de inte längre har förtroende för Ann-Sofie Hermansson och eftersom hon vägrar att avgå, vilket går stick i stäv med den kandidatförsäkran hon skrivit under, så ser styrelsen ingen annan väg än att sammankalla kongressen.

ANNONS

Under måndagens extrainkallade presskonferens var Ann-Sofie Hermansson tydlig med att hon inte har för avsikt att lämna sin post.

– Min bedömning är att jag är vald av distriktskongressen, det är där man tar upp frågan. Jag ser inga skäl för att avgå för att en mindre krets i styrelsen tycker det, sa hon bland annat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS