E6 stängdes av efter olycka

En singelolycka inträffade på måndagen på E6 i höjd med Mysterna på Hisingen. Vägen stängdes av helt i södergående riktning.
Knappt 40 minuter senare krockade en lastbil med en personbil bara ett par kilometer därifrån. Vägen stängdes då av i norrgående riktning.

ANNONS
|

Två olyckor inträffade på kort tid på måndagen på E6 på Hisingen. Den andra av dem, som SOS Alarm fick information om klockan 14.00, inträffade i norrgående riktning, strax söder om Angeredsbron. Vägen stängdes då av.

– Det är en personbil och en lastbil som har gått ihop, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Klockan 14.40 hade räddningstjänsten kunnat börja bege sig från platsen.

– Ingen ambulans blev larmad, säger Ola Åström, teamledare på SOS Alarm.

Polisen fanns dock kvar klockan 14.55 och det under tidig eftermiddag var det störningar i trafiken.

Larmet om den första olyckan, en singelolycka i höjd med Mysterna på norra Hisingen, kom klockan 13.22.

ANNONS

– Olyckan har skett i södergående riktning. Bilen står i vänsterfilen, vid mitträcket. Vi har spärrat av i södergående och delar av norrgående riktning just nu, sade Lars Jostelius då.

Skadeläget samt orsaken till olyckan är oklar.

– Föraren av en personbil har kört in i ett räcke, enligt uppgift, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Föraren, en kvinna i 50-årsåldern, misstänks också för drograttfylleri.

– Hon får åka med till Kungälvs sjukhus för kontroll.

Runt klockan 14, när larmet om nästa olycka kom, var räddningstjänstens arbete vid olyckan i höjd med Mysterna klart. Vid 15.30-tiden var även nästa olycka uppklarad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS