Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

E6 öppet igen efter krockarna

Flera fordon var inblandade i en krock nära Kode på E 6, i riktning mot Göteborg, vid middagstid på söndagen. Vid klockan 15 skedde ytterligare en olycka på samma plats. Vid 17-tiden var dock alla körfält öppna igen, men kvardröjande köer satte ner hastigheten rejält.

Den första "Kode-krocken" inträffade på E 6 strax söder om motet klockan 12.30 på söndagseftermiddagen. Tre personbilar, varav en med husvagn, körde in i varandra.

Enligt Räddningstjänsten fick man klippa upp taket på en utav bilarna för att den vägen hjälpa en person ut. Personen fördes till sjukhus, oklart med hur allvarliga skador.

Ytterligare en person fick föras till sjukhus. Polisen har inga uppgifter om hur många personer som befann sig i de tre fordonen.

Avstängt nästan en timme

Krocken orsakade mycket långa köer i trafiken. E 6 söderut var helt avstängd i nästan en timme. En bil behövde bärgas från platsen.

Vid 13.30-tiden öppnades ett körfält, och enligt Trafikverkets trafikinformationscentral var det en kvart senare full framkomlighet igen.

Ny krock på samma plats

Men det varade inte länge. Klockan 15 krockade två personbilar på samma plats som den tidigare olyckan inträffat.

Två personer skadades i olyckan och fördes till sjukhus.

Olyckan innebar också att det återigen blev totalstopp på E6:an.

- Men nu är allt öppet och klart igen. Fast med tanke på den hemvändande midsommartrafiken är det fortfarande risk för köbildning in mot Göteborg, sade Eva Ekblad, biträdande vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, vid 17.30-tiden.

Läs också: Lugnt i hemvändande midsommartrafik

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.