Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Dyrt att bryta mot eldningsförbud

Hettan har medfört att det har införts eldningsförbud i hela Storgöteborg. Den som bryter mot förbudet kan straffas med böter på närmare tiotusen kronor.
Det fina vädret i Sverige är inte enbart positivt. I Hälsingland bekämpar räddningstjänsten sedan flera dagar en stor skogsbrand och i Storgöteborg fruktar man också torkan i markerna.
- Vi är livrädda för vad som kan hända och går ut med all information vi kan för att förebygga bränder i vårt område, säger Christer Börjesson, chef för Team Syd i Storgöteborg.
Numera råder eldningsförbud inom hela Räddningstjänsten Storgöteborgs ansvarsområde. Detta innebär, att den som bryter mot förbudet kan drabbas av böter, enligt lagen om skydd mot olyckor. Straffet kan uppgå till dagsböter uppemot tiotusen kronor.
De senaste dagarna har det kommit in massor av larm till räddningstjänsten. Några har gällt skogsbränder, bland annat på Hisingen, Bergsjön och Västra Frölunda, men övervägande delen var gräsbränder. Från klockan sju på morgonen till sex på kvällen under måndagen bekämpades 36 bränder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.