Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

Dyraste lägenheten i Karlatornet såld

Den dyraste lägenheten i Karlatornet, och den enligt mäklaren dyraste lägenheten i Göteborg, är såld. Drygt 66 miljoner blev prislappen på den 370 kvadratmeter stora lägenheten med utsikt från 240 meters höjd.

– Det är en av Sveriges absolut häftigaste lägenheter någonsin. Den är i nivå med de bästa lägenheterna på Manhattan, säger Niklas Berntzon, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

Det är han som har sålt trevåningslägenheten högst upp i det 245 meter höga Karlatornet, som ska stå klart 2021. På lägenhetens 370 kvadratmeter yta kommer förutom elva rum med tillhörande toaletter bland annat två privata takterrasser, en utomhuspool, en intern hiss och en vinterträdgård att finnas. Drygt 66 miljoner kostade kalaset. Vem köparen är vill mäklaren inte avslöja.

– Jag kan inte berätta något om personen, sådant är känsligt. Men det är ingen i Hollywood i alla fall. Det är en svensk person, säger Niklas Berntzon.

Niklas Berntzon har tidigare sålt den dyraste lägenheten i Sverige, som gick på 104,5 miljoner. Den ligger i Stockholm och nu har han även sålt den dyraste i Göteborg, tror Niklas Berntzon.

– Det här är definitivt den dyraste lägenheten i Göteborg, säger han.

"Skulle förvåna mig om den prislappen någonsin slogs"

För två år sedan hade mäklarbyrån Hemverket den som då var Göteborgs dyraste lägenhet till salu. Det var en 335 kvadratmeters lägenhet på Östra Hamngatan som hade ett utgångspris på 30 miljoner.

– Den blev aldrig såld. Den hade ett pris som sattes utifrån säljares förväntningar, då lägenheten hade ett bra läge och bra förutsättningar. Men det var knappast ett marknadsvärde som man kan ta i Göteborg, utan det var i Stockholmsnivå, säger Imre Marton, vd för Hemverket.

Han tror att lägenheten i Karlatornet är ett unikt fall och han instämmer i att det är den dyraste som har sålts i Göteborg.

– Det är det absolut. Det skulle förvåna mig om den prislappen någonsin slogs i Göteborg. Jag tror inte att något liknade kommer att konstrueras och jag har svårt att tro att den här lägenheten kommer att öka i värde, säger han.

Köparen bryr sig inte om pengar

Imre Marton är dock inte förvånad över att det finns folk som är beredda att betala den summan.

– Jag gissar att den som har köpt lägenheten är någon som inte bryr sig om vad den betalar, snarare tvärtom. Det är troligen någon som gärna vill berätta att den har köpt den till det priset, säger Imre Marton.

Niklas Berntzon tror inte heller att pengar är ett problem för personer som köper lägenheter som denna.

– Är det en unik produkt kan man ta ett extremt pris. Den här lägenheten riktar sig till en målgrupp som vill köpa det absolut häftigaste i Sverige. Har man pengar och vill köpa det häftigaste som finns, är man beredd att betala mycket för det, säger han.

Han tror att det till och med skulle kunna vara möjligt att ta ett högre pris.

– En lägenhet i en sådan här hög skyskrapa har aldrig existerat förut så vi hade inget att jämföra med. Då är det är svårt att prissätta det. Men vi hade säkert kunna ta ännu mer.

Det här är med stor sannolikhet inte den enda gången som en lägenhet för samma pris kommer att säljas i Göteborg. Det finns nämligen tre likadana lägenheter i Karlatornets allra översta del, som kallas för Penthouse. Alla dessa kommer säljas för ungefär samma summa.

– Vi har ett tiotal personer som vi för en dialog med angående lägenheterna, men sedan vet man inte om vilka som är riktiga köpare och vilka som bara är intresserade, säger Niklas Berntzon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.