Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbla knivrån i natt

Under kvällen och natten mot lördag inträffade två knivrån, ett i centrala Göteborg och ett i norra skärgården. Polisen söker fortfarande efter gärningsmännen, men inget av offren ska ha skadats fysiskt.

Det första rånet ska ha inträffat runt 23-tiden på fredagskvällen. En man hade då lämnat en krog på Avenyn, när han upptäckte att tre till fyra personer förföljde honom.

– De följer efter, tar tag i och leder honom mot en bankomat. Där tvingar de honom att ta ut pengar under knivhot, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisregion Väst, och fortsätter.

– Vi har larmat ut signalement till våra patruller ute på stan och kommer hämta ut övervakningsfilm från bankomaten, men mig veterligen har ingen gripits.

Rånoffret är boende i Kungälv och var på väg mot centralstationen vid tiden för rånet. När polisen larmades var han redan i sitt hem, och han ska inte ha skadats i samband med händelsen.

Tonåring rånad på Hönö

Drygt två timmar senare, vid 01-tiden, larmades polisen till Hönö i Göteborgs norra skärgård. Där hade en tonåring blivit rånad på sin jacka, även i detta fall under knivhot.

– Målsäganden blir kontaktad av en äldre kille och det är samma sak här, gärningsmannen tar fram en kniv och tilltvingar sig jackan, säger Schildt.

Målsäganden tog därefter kontakt med sin pappa, som i sin tur larmade polisen. En sökinsats inleddes, men den ensamme gärningsmannen har ännu inte gripits.

Inte heller här skadades rånoffret fysiskt. I bägge fallen har anmälningar om rån upprättats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.