Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbla incidenter på snabbmatskedjor

Två män var under nyårskvällen hotfulla på en McDonald's-restaurang på Hisingen. En dryg timme senare rånades Burger King. Polisen misstänker att gärningsmännen är desamma.

Den första händelsen inträffade klockan 20.14 på ett McDonald's vid Backadalsmotet på Hisingen. Enligt polisen ska då två personer ha uppträtt hotfullt på restaurangen, oklart varför.

– Det kommer troligtvis att rubriceras som försök till rån, säger Löfstrand.

Har man försökt tillgripa något?

– Oklart, men man har uppträtt hotfullt. Det finns dock inga uppgifter på att man haft några tillhyggen eller liknande, säger hon.

Vid 21.03 kom nästa larm från en hamburgerrestaurang på Hisingen. Denna gången från Burger King i Sannegården.

– Det är rubricerat som rån, säger Ann-Christine Löfstrand. De ska åtminstone ha fått med sig kontanter.

Var maskerade vid rånet

Ingen är ännu gripen, men polisen har signalement som ropats ut till samtliga bilar. Hur gamla gärningsmännen är oklart eftersom de var maskerade.

– Man kan misstänka att det finns ett samband mellan händelserna, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det är dock oklart om man vid rånet använde sig av något vapen eller tillhygge. Vid 23.30 hade man inte lyckats hitta några misstänkta för rånet på Burger King eller för rånförsöket på McDonald's.

– Det finns inget nytt. Vi får anse att vi inte lyckats frihetsberöva någon med koppling till detta, säger vakthavande befäl Peter Nordengaard.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.