Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Godislagret i Partille rånades strax efter kl 18 på onsdagskvällen. En knapp timme senare kom larm om ett nytt rån.

Dubbelrån i Partille<br> - biträde bakbands

Två butiker har rånats i Partille inom loppet av en timme. Polisen misstänker att samma män ligger bakom båda tillslagen.
Vid det första rånet bakbands en butiksanställd. I samband med det andra misshandlades butiksinnehavaren med någon form av tillhygge, men mannen klarade sig enligt polisen utan allvarliga skador.

Det första larmet kom klockan 18.16. Då hade rånarna klivit in på Godislagret på Järnstångsvägen i Partille och hotat den anställda kvinnan med vad hon uppgett såg ut som två pistolliknande vapen.

Hon bakbands av männen, som sökte igenom lokalen och fick med sig cigaretter, snus och ett kassaskåp. Polisen vet ännu inte hur mycket pengar det rör sig om.

Kvinnan uppger till polisen att hon lyckades ringa till ägaren, som kom till platsen och skar loss tejpen från händerna.
De tre misstänka rånarna lämnade platsen i bil.

Strax efter klockan 19 var det dags igen. Denna gång klev tre män in på en servicebutik på Västra Annebergsvägen, någon kilometer från Godislagret. Den manliga butiksinnehavaren misshandlades och kördes till Östra sjukhuset.

- Han blödde lite när vi kom dit, han hade fått någon liten smäll i ansiktet. Här har de haft någon form av tillhygge, säger Frank Karlsson, presstalesman vid Polisen i Västra Götaland.

En av rånarna bar kniv. Kassan, bestående av omkring 5000 kronor, länsades.

De misstänkta männen sprang från platsen och söktes av polis med hundpatrull och helikopter, men kunde inte gripas.

Är det samma personer som ligger bakom rånen?
- Mycket tyder väl på att det är samma gärningsmän, säger Frank Karlsson. Butikerna ligger bara fem minuter från varandra bilvägen och det var ju tre personer vid båda tillfällena.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.