Dubbelmordet: Nytt fynd i industriområde

Två unga bröder sköts till döds i Göteborg i måndags. På tisdagen hittades en moped som polisen misstänkte var dubbelmördarnas flyktfordon. Nu har ännu en moped, utbränd i ett industriområde, lett in polisen på ett alternativt spår.

ANNONS
|

Strax innan lunch på torsdagen skulle ett anonymt vittne, som GP pratat med, och hans kollegor gå och äta lunch i ett industriområde i Högsbo. Hela gruppen stannade upp när de såg att det stod en utbrunnen moped i en dunge, alldeles bredvid deras arbetsplats.

– Då sa jag till mina kollegor att det måste vara mopeden som de använde vid dubbelmordet i Frölunda!

LÄS OCKSÅ:Skottlossning i Frölunda - två döda

Precis när de kom fram till fordonet noterade gruppen att det stått en bil parkerad, precis i anslutning till platsen. Anledningen till att de nu lade märke till den var att två personer kom ut ur den och gick fram till gruppen.

ANNONS

– De frågade vad vi höll på med och då sa jag att jag tänker fota den för jag tror att det var den som användes vid dubbelmordet.

Då gick det upp för gruppen att det var civilpoliser.

–De ville ha våra personuppgifter direkt,så ville de veta om vi sett den igår, i förrgår och vad klockan var senast vi såg platsen tom. I och med att vi inte sett den dagen innan så betyder det nog att den stod och brann där i natt, resonerar vittnet.

Polisen bekräftar: båda mopeder är intressanta

På morgonen efter dubbelmordet hittade polisen en utbränd moped. Fram tills idag var tesen att det var den mopedensom gärningsmännen hade använt som flyktfordon, men nu kan alltså GP avslöja att den nya mopeden väcker alternativa teorier hos polisen.

– Vi kan inte utesluta att den här mopeden som vi undersökt idag var den som användes vid dubbelmordet, säger förundersökningsledare Thord Haraldsson.

Polisen larmades till platsen där den första mopeden hittades strax efter dubbelmordet. Anledningen var att mopeden stod i brand en bit ifrån brottsplatsen.Därför har teorin varit att den mopeden användes som flyktfordon efter dödsskjutningen.

Den nya fyndplatsen ligger på motsatt sida av brottsplatsen, sett ifrån där den första mopeden hittades. GP undrar därför om den första brinnande mopeden kan ha varit en del i en avledningsmanöver.

ANNONS

–Vi vet inte. Vi har personal ute som tittar på den här andra mopeden. Den är intressant i utredningen, bekräftar Haraldsson.

"Det brukar stå bilar och brinna här"

När vittnet GP pratat medkom tillbaka från sin lunchrast såg han och kollegorna hur poliserna fortsatte söka runt om platsen. De såg också ut att spåra bevisin mot gatan.

–Jag vet inte om de snackade med nån mer. Men de försöker väl samla så mycket uppgifter som möjligt kring mopeden.

Varför trodde du att den hade nån koppling till dubbelmordet?

– Det här är ett rätt känt ställe att bränna fordon på. Det brukar stå bilar och brinna här. Plus att polisen stod och undersökteplatsen.

Så tillägger han:

–Det är en avskild plats, nära till Frölunda, men främstfinns det ingen bebyggelse och inga människor är här efter klockan 18. Det är ett dött industriområde, avslutar vittnet för GP.

Det nya fyndet är alltså högintressant. Däremot utesluterinte detta att den första mopeden skulle kunna vara intressant.

–Båda är intressanta i utredningen, menar Thord Haraldsson.

Nu har polisen tagit den andra mopeden i beslag.

Dykare kopplas in

Under torsdagen avslutades den särskilda händelse som varit aktiv ända sedan dubbelmordet.Den var till för att dra in extra utredningspersonal, ordningspoliser, dörrknackare och andra resursersom leddes av en stab under den akuta delen av utredningen. Trots att den särskilda händelse släckts kopplades nya resurser in idag.

ANNONS

–Vi har haft dykare som har sökt efter bevis i ån där vi hittade den första mopeden, berättar förundersökningsledaren för GP.

Är det ett eventuellt mordvapen ni söker efter?

– Ja, eller annat som kan vara intressant i utredningen.

I övrigt kommer man fortsätta genomföra förhör under torsdagen. Polisen kommer även fortsätta knacka dörr i hopp om att komma närmre en förklaring till varför två unga män sköts till döds under måndagskvällen.

ANNONS