Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Oscar Pålsson med nyfödda dottern Millie.
Oscar Pålsson med nyfödda dottern Millie. "En del av summan är öronmärkt till dottern för framtiden". Bild: Marcus Ericsson (Privat) och TT

Dubbel jackpot – blev pappa och travvinnare samma dag

Onsdagen den 24 oktober blev en riktig lyckodag för Öckeröbon Oscar Pålsson, 38. Först blev han pappa för första gången – och bara några timmar senare tog han hem jackpotvinsten på trav och fick vara med och dela på 6,7 miljoner kronor.
– Jag tror inte att den här dagen är sann överhuvudtaget. Det går inte att beskriva med ord, säger han.

Det är en smått osannolik onsdag som Oscar Pålsson kan blicka tillbaka på. Det senaste dygnet har han både blivit pappa för första gången och vunnit en stor mängd pengar på trav. Något som Aftonbladet var först med att skriva om.

– Jag ligger med min lilla dotter på bröstkorgen på BB så jag får prata lite tyst, säger han när GP ringer upp för att gratulera.

Allting började med att han och sambon Cornelia Arnesson åkte in till Östra sjukhuset på tisdagskvällen efter att värkarna hade dragit igång. 12.37 på onsdagen kom så deras förstfödda dotter Millie till världen. Men lyckodagen hade då bara börjat.

– Efter många om och men kom vi upp på avdelningen. Min sambo var trött och la sig och sov. Jag låg själv med vår dotter i sängen när jag kom på att jag hade ett andelsspel på V86, säger Oscar Pålsson.

LÄS MER: Vann 10 miljoner i Göteborg – har aldrig hämtat ut vinsten

"Lopp efter lopp gick in"

Två av de åtta travloppen hade redan avslutats när Oscar började följa dramat via mobilen.

– Lopp efter lopp gick in. Det blev mer och mer värde och större och större pengar. Under sjätte loppet vaknade min sambo. Då sa jag att vi har alla hästar utom en i lopp sju och alla hästar utom fyra i lopp åtta.

När de två sista loppen togs hem av skrällvinnare insåg han att vinsten kunde bli ganska stor.

– Jag gissade att det skulle bli runt en miljon kronor att dela på tio personer. Men när resultatet kom var det betydligt mer. Det blev 6,75 miljoner totalt och 675 000 kronor per man.

Hur kändes det?

– Det var gåshud och glädjetårar. Jag trodde inte att det var sant. Helt plötsligt var man pappa och hade samtidigt vunnit väldigt mycket pengar. Det var väldigt speciellt.

LÄS MER: Mångmiljonären från Partille: "Bara familjen vet"

Ska gifta sig för pengarna

Hans sambo Cornelia Aronsson fick säga åt honom att sätta sig ner, berättar han.

– Det var ganska stillsamt på BB annars, men jag var eld och lågor över det vi hade gjort. Det har inte blivit så många timmars sömn inatt.

Hur firade ni?

– Det blev inget firande. Det finns inte så mycket att fira med klockan tio på kvällen. Vi får ta det när vi kommer hem och har landat lite. Då blir det nog en fin flaska champagne. Vi kommer antagligen få åka hem i kväll.

Vad var störst med gårdagen?

– Störst var helt klart att dottern föddes. Det var helt magiskt. Men sen när man har landat i det, och att både min sambo och dotter mår bra, och man helt plötsligt börjar följa loppen på en mobilen så blev det ännu bättre. Jag tror inte att den här dagen är sann överhuvudtaget. Det går inte att beskriva med ord.

Vad kommer du att göra med pengarna?

– Det blir nog ett giftermål med min sambo. Sen blir det en härlig resa och go semester med familjen. Sen får vi se om vi ska investera i något. Sen blir en del av summan öronmärkt till dottern för framtiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.