Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Drottningtorget spärrades av – stor polisinsats

Drottningtorget i centrala Göteborg stängdes av efter att polisen fått larm om ett misstänkt föremål. Polisen uppmanade alla att lämna området. En bombbil kördes in på torget men vid 14:40 hävdes avspärrningarna, enligt GP:s reporter på plats.
– Faran är avblåst och insatsen är avslutad, säger polisen Sara som är på plats till GP.

Det var helt avspärrat mellan hotell Eggers på Drottningtorget och Centralstationen under måndagseftermiddagen. Folk uppmanades att ta sig runt via baksidan av Posthotellet.

– En bil står parkerad utanför Centralstationen, nästan vid ingången. Precis vid övergångsstället. Den har polisen nu gått igenom med hundar, berättade GP:s reporter på plats.

En person som arbetar i närheten berättar för GP att personens arbetsplats fick stänga och utrymmas.

– Polisens bombgrupp undersöker bilen nu, det är bombhundar och bombkillar, berättade personen vid 14.20-tiden.

"Jag stannade bilen och sprang ut"

Bilen som blev föremål för händelsen tillhör en person som GP varit i kontakt med. Inledningsvis omnämndes personen som politiker, efter uppgifter från Aftonbladet. Mannen ska dock inte ha några politiska uppdrag men är politiskt aktiv i ett parti.

Han säger att han ska ha fått ett telefonsamtal under färd och hotats med att en bomb fanns under hans bil.

– Jag är jätteupprörd. Det är meningsmotståndare som försöker tysta mig. Det var en robotröst som sa att jag hade en bomb under min bil. Jag bara stannade bilen och sprang ut, säger han och fortsätter:

– Just nu mår jag dåligt av detta. Men jag är inte rädd. Jag litar på polisens arbete till hundra procent.

På sin hemsida bekräftar polisen att delar av Drottningtorget spärrades av på grund av ett misstänkt farligt föremål. Nationella bombskyddsgruppen var på plats, och undersökningen avslutades vid 14.40-tiden. Inget farligt föremål hittades på platsen, enligt polisen.

Förseningar i trafiken

Enligt Trafikverket påverkas inte trafiken från och till Göteborgs centralstation i nuläget. Enligt Västtrafiks störningsjour påverkas däremot trafiken inom Göteborg rejält.

– Inga spårvagnar eller busslinjer kör vid Centralstationer eller Nordstan. Så det är totalstopp där, sa Camilla Kameflo, Västtrafiks störningsjour.

Inledningsvis fanns det ingen prognos för när situationen kunde vara avhjälpt. Men strax efter klockan 15 meddelade Västtrafik att kollektivtrafiken återigen rullade som vanligt.

– Det är lite förseningar, det får man räkna med, säger Linnea Lorensson vid Västtrafiks störningsjour.

Polisen skriver vidare på sin hemsida att en förundersökning om grovt olaga hot har upprättats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.