Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Droger stals på Östra sjukhuset

Obemärkt lyckades någon stjäla droger ur ambulansens skåp på Östra sjukhuset. - De har absolut noll koll på Östra, säger Pian Weirén, inre befäl hos Polisen i Kortedala.
Det var vid tretiden natten mot lördagen som personal från olycksfallsambulansen, OLA, upptäckte att någon tagit sig in i ambulanssjukvårdens påfyllnadsskåp på Östra sjukhusets akutmottagning.
- Antagligen har man skruvat loss låset, säger Pian Weirén. Enligt OLA-personalen saknas ett antal tabletter, bland annat stesolid och receptbelagda smärtstillande tabletter. Det är inga jätteförpackningar. Sedan var det något som de tror fanns i skåpet, men de var inte säkra. En del medicinerna är dödliga om man tar allihop.

Har ni någon misstänkt?
- Nej, de på Östra kan inte säga någonting. De kan inte ens presentera om det varit några misstänka personer på akuten. De har ingen aning när det hände.

Vad gör polisen nu?
- I nuläget blir det ingen utredning för det finns inget att gå på. Vi får se om de på Östra kan dra sig till minnes att de sett någon misstänkt. Jag skulle tro att det är några av våra klienter som brutit sig in.

Vad menar du med klienter?
- Personer som missbrukar droger.
På Östra sjukhuset ser man nu över sina säkerhetsrutiner, säger Marianne Thulin på Sahlgrenskas pressjour.
- Vi har personal som jobbar med säkerhet som får titta på det här.

Vad kan du säga om det som hände?
- Det är två preparat som har stulits. Ett smärtlindrande och ett som påverkar andningen. Vi har gått ut i radio och varnat för att de kan vara farliga om de används fel.
Marianne Thulin kan inte ge några förklaringar till hur stölden gick till.
- Det är ett låsbart skåp, som är godkänt av apoteket. Nu har personalen tömt skåpet. Det ska inte finnas några läkemedel där med anledningen av den stundande konflikten. Men det råder inte någon brist på läkemedel, vill jag tillägga. Allmänheten har fortfarande tillgång till mediciner.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.